نی‌ نی سایت

کیک امتحان شده: 21 تجربه از نی نی سایت




کیک امتحان شده: 21 تجربه از نی نی سایت

عکس مربوط به مطالب آموزشی که نکته‌ها، تکنیک‌ها، ترفندها و تجربه ها را ارائه می کند

در این پست قصد داریم 21 تجربه مختلف از پخت کیک را که از بحث های نی نی سایت جمع آوری شده، با شما به اشتراک بگذاریم. این تجربیات شامل نکات ریز و درشتی درباره مواد اولیه، روش پخت، فر و مواردی از این قبیل هستند که میتوانند به شما در داشتن یک کیک خوشمزه و موفق کمک کنند.

این تجربیات را به دقت مطالعه کنید و سعی کنید از آنها در پخت کیک های خود استفاده کنید. مطمئناً با این نکات می‌توانید کیک های به مراتب بهتری بپزید.

  • تجربه 1:

    همیشه از تخم مرغ های هم دمای محیط استفاده کنید. این کار باعث می شود کیک شما بهتر پف کند.
  • تجربه 2:

    آرد را حتماً الک کنید. الک کردن آرد باعث می شود کیک شما بافت سبک تری داشته باشد.
  • تجربه 3:

    از بیکینگ پودر تازه استفاده کنید. بیکینگ پودر کهنه باعث می شود کیک شما به خوبی پف نکند.
  • تجربه 4:

    مواد خشک و تر را به تدریج با هم مخلوط کنید.
  • تجربه 5:

    بیش از حد مواد را هم نزنید. هم زدن بیش از حد باعث می شود کیک شما سفت شود.
  • تجربه 6:

    فر را از قبل گرم کنید.
  • تجربه 7:

    دمای فر را به درستی تنظیم کنید.
  • تجربه 8:

    کیک را در طبقه وسط فر قرار دهید.
  • تجربه 9:

    قبل از اینکه کیک کاملا سرد شود، آن را از قالب جدا نکنید.
  • تجربه 10:

    برای داشتن کیک شکلاتی خوشمزه تر، از پودر کاکائو مرغوب استفاده کنید.
  • تجربه 11:

    برای کیک های میوه ای، میوه ها را قبل از اضافه کردن به خمیر، در آرد بغلتانید تا ته نشین نشوند.
  • تجربه 12:

    اگر کیک شما خیلی سریع قهوه ای می شود، روی آن را با فویل بپوشانید.
  • تجربه 13:

    برای اینکه کیک شما عطر بهتری داشته باشد، از وانیل مرغوب استفاده کنید.
  • تجربه 14:

    برای کیک های اسفنجی، از سفیده تخم مرغ زده شده به صورت جداگانه استفاده کنید.
  • تجربه 15:

    هنگام پخت کیک، درب فر را باز نکنید.
  • تجربه 16:

    برای تست پخت کیک، از یک خلال دندان استفاده کنید.
  • تجربه 17:

    برای طعم دهی بهتر به کیک، می‌توانید از پوست لیمو یا پرتقال رنده شده استفاده کنید.
  • تجربه 18:

    برای جلوگیری از چسبیدن کیک به قالب، قالب را چرب و آردپاشی کنید.
  • تجربه 19:

    اگر خمیر کیک خیلی سفت بود، کمی شیر به آن اضافه کنید.
  • تجربه 20:

    اگر خمیر کیک خیلی شل بود، کمی آرد به آن اضافه کنید.
  • تجربه 21:

    همیشه با عشق کیک بپزید!

منتظر نظرات و تجربیات شما در مورد پخت کیک هستیم.

با آرزوی موفقیت در آشپزی!





21 تجربه کیک پزی: گلچینی از نی نی سایت


21 تجربه کیک پزی: گلچینی از نی نی سایت

1. رمز پف کردن کیک: دمای فر!

خیلی از کاربرا میگن دمای فر مهمترین عامل پف کردن کیکه. باید دقیق باشه و حتما از قبل گرم بشه. بعضی ها حتی ترمومتر فر جداگانه میخرن تا مطمئن بشن دما درسته. دما رو خیلی بالا نبرین که روی کیک زود بسوزه و داخلش خمیر بمونه. دما رو خیلی پایین هم نذارین که کیک پف نکنه و سفت بشه. بهترین دما برای کیک های اسفنجی معمولا ۱۸۰ درجه سانتیگراده. البته این دما بستگی به نوع فر هم داره و باید امتحان کنید. همیشه دفترچه راهنمای فرتون رو بخونید!

2. تخم مرغ به دمای محیط: اجباری!

همه میگن تخم مرغ باید به دمای محیط رسیده باشه تا کیک خوب پف کنه. حداقل نیم ساعت قبل از یخچال دربیارین. بعضی ها میگن حتی اگه وقت ندارین، تخم مرغ رو چند دقیقه توی آب گرم بذارین. ولی مراقب باشین خیلی گرم نشه و نپزه!تخم مرغ سرد خوب هم زده نمیشه و حجم نمیگیره. اینجوری هوادهی به تخم مرغ کم میشه و پف کیک کم میشه. خلاصه اینکه تخم مرغ یادتون نره!

3. آرد الک شده: بافت لطیف تر

الک کردن آرد باعث میشه ذراتش از هم جدا بشن و کیک لطیف تر بشه. همچنین اگه ناخالصی داشته باشه، جدا میشه. بعضی ها میگن آرد رو چند بار الک کنین تا نتیجه بهتری بگیرین. موقع مخلوط کردن آرد با مواد دیگه، خیلی هم نزنید. فقط در حدی که آرد مخلوط بشه کافیه. هم زدن زیاد باعث میشه گلوتن آرد فعال بشه و کیک سفت بشه. آرد الک شده هوا داخلش میره و کیک سبک میشه.

4. بکینگ پودر تازه: رمز پف جادویی

بکینگ پودر اگه کهنه باشه، خاصیت خودشو از دست میده و کیک پف نمیکنه. حتما تاریخ انقضاشو چک کنین. برای تست تازگی، یکم بکینگ پودر رو با آب گرم مخلوط کنین. اگه حباب زد، یعنی سالمه. اگه حباب نزد، یعنی خراب شده و باید عوضش کنین. بکینگ پودر رو در جای خشک و خنک نگهداری کنین. نور و رطوبت باعث خراب شدنش میشه.

5. هم زدن مواد: اصولی و با حوصله

هم زدن تخم مرغ و شکر باید اونقدر ادامه داشته باشه تا کرم رنگ و کشدار بشه. این مرحله خیلی مهمه چون باعث میشه کیک خوب پف کنه. از همزن برقی استفاده کنین و سرعتشو کم کم زیاد کنین. بعد از اضافه کردن آرد، فقط در حدی هم بزنید که مخلوط بشه. هم زدن زیاد باعث میشه کیک سفت بشه. مواد خشک و تر رو به تناوب اضافه کنین. اینجوری کیک یکدست تر میشه.

6. قالب مناسب: اندازه و جنس مهمه!

اندازه قالب باید متناسب با مقدار مواد باشه. اگه قالب خیلی بزرگ باشه، کیک پهن میشه و خوب پف نمیکنه. اگه قالب خیلی کوچیک باشه، کیک سرریز میشه. جنس قالب هم مهمه. قالب های فلزی حرارت رو بهتر منتقل میکنن. قبل از ریختن مواد، قالب رو چرب کنین و آردپاشی کنین. اینجوری کیک راحت از قالب جدا میشه. میتونین از کاغذ روغنی هم استفاده کنین.

7. مواد اولیه با کیفیت: طعم بهتر

از مواد اولیه با کیفیت استفاده کنین تا طعم کیک بهتر بشه. کره خوب، وانیل اصل و شکلات مرغوب تاثیر زیادی دارن. به جای اسانس های مصنوعی، از مواد طبیعی استفاده کنین. مثلا به جای اسانس وانیل، از عصاره وانیل استفاده کنین. یا به جای آبلیمو، از آب لیموی تازه استفاده کنین. کیفیت مواد اولیه تاثیر زیادی روی بافت کیک هم داره. مواد تازه باعث میشه کیک لطیف تر و خوشمزه تر بشه.

8. وانیل: عطر و طعم جادویی

وانیل یکی از مهمترین مواد برای خوش طعم کردن کیکه. از وانیل خالص استفاده کنین تا عطر و طعم بهتری داشته باشه. موقع اضافه کردن وانیل، زیاده روی نکنین. مقدار کم وانیل کافیه تا عطر و طعم کیک رو بهتر کنه. وانیل رو بعد از خاموش کردن همزن اضافه کنین. گرمای زیاد باعث از بین رفتن عطر وانیل میشه. به جای وانیل پودری، از عصاره وانیل استفاده کنین.

9. روغن: نرم کننده کیک

روغن باعث نرم شدن بافت کیک میشه. از روغن مایع استفاده کنین تا کیک خشک نشه. مقدار روغن رو طبق دستورالعمل رعایت کنین. زیادتر از حد روغن باعث میشه کیک چرب بشه. کمتر از حد روغن باعث میشه کیک خشک بشه. میتونین از روغن زیتون هم استفاده کنین، ولی طعمش ممکنه محسوس باشه. روغن ذرت و آفتابگردان گزینه های مناسبی هستن.

10. شیر یا ماست: رطوبت و طعم

شیر یا ماست باعث رطوبت کیک میشه. همچنین طعم کیک رو هم بهتر میکنه. از شیر یا ماست پرچرب استفاده کنین تا کیک نرم تر بشه. مقدار شیر یا ماست رو طبق دستورالعمل رعایت کنین. میتونین به جای شیر، از آبمیوه هم استفاده کنین. آب پرتقال یا آب آناناس طعم خوبی به کیک میدن. ماست چکیده رطوبت بیشتری به کیک میده.

11. خاموش کردن فر: تدریجی و با احتیاط

بعد از پخت کیک، فر رو یکدفعه خاموش نکنین. درب فر رو کمی باز بذارین تا کیک به آرامی خنک بشه. اینجوری از ترک خوردن روی کیک جلوگیری میشه. بعد از خنک شدن، کیک رو از قالب جدا کنین. اگه کیک هنوز گرم باشه، ممکنه خرد بشه. اگه کیک خیلی سرد باشه، ممکنه به قالب بچسبه. بهترین زمان برای جدا کردن کیک از قالب، وقتیه که ولرمه.

12. تزیین کیک: سلیقه ای و جذاب

تزیین کیک کاملا سلیقه ایه. خامه باید اونقدر سفت بشه که روی کیک ماسوره بزنید. میتونین از رنگ های خوراکی هم برای تزیین خامه استفاده کنین. برای تزیین کیک با شکلات، شکلات رو بن ماری کنین. بعد از خنک شدن، روی کیک بریزین.

13. کیک شکلاتی: طعم دلپذیر

برای تهیه کیک شکلاتی، از پودر کاکائو استفاده کنین. پودر کاکائو رو با آرد الک کنین. میتونین از شکلات تخته ای هم استفاده کنین. شکلات تخته ای رو بن ماری کنین و به مواد کیک اضافه کنین. برای اینکه کیک شکلاتی خوش طعم تر بشه، یکم قهوه هم اضافه کنین. قهوه طعم شکلات رو تقویت میکنه. مراقب باشین کیک شکلاتی خشک نشه.

14. کیک میوه ای: طراوت و تازگی

برای تهیه کیک میوه ای، از میوه های تازه و فصلی استفاده کنین. میوه ها رو خرد کنین و به مواد کیک اضافه کنین. میتونین از میوه های خشک هم استفاده کنین. میوه های خشک رو قبل از استفاده خیس کنین تا نرم بشن. برای اینکه میوه ها ته نشین نشن، قبل از اضافه کردن به مواد، با آرد مخلوطشون کنین. کیک سیب و دارچین یکی از محبوب ترین کیک های میوه ایه. اگه کیکتون تلخ شد، احتمالا از بکینگ پودر زیاد استفاده کردین. یا از پودر کاکائو نامرغوب استفاده کردین. برای رفع تلخی، یکم وانیل بیشتر اضافه کنین. میتونین از خامه یا سس شکلات هم برای پوشاندن تلخی استفاده کنین. در دفعات بعد، مقدار بکینگ پودر رو کمتر کنین. از پودر کاکائو با کیفیت استفاده کنین. اضافه کردن یک قاشق عسل میتونه تلخی رو بگیره.

16. جلوگیری از ترک خوردن روی کیک: نکات مهم

دمای فر رو خیلی بالا نبرین. کیک رو خیلی طولانی مدت نپزین. بعد از پخت، فر رو یکدفعه خاموش نکنین. درب فر رو کمی باز بذارین تا کیک به آرامی خنک بشه. میتونین یک کاسه آب داخل فر بذارین تا رطوبت فر حفظ بشه. اینجوری از خشک شدن روی کیک جلوگیری میشه. قبل از گذاشتن کیک داخل فر، با یک خلال دندان روی کیک چند تا سوراخ ایجاد کنین.

17. کیک اسفنجی: لطیف و پفکی

برای تهیه کیک اسفنجی، تخم مرغ ها رو خیلی خوب هم بزنید. شکر رو کم کم به تخم مرغ ها اضافه کنین و هم بزنید. باید اونقدر هم بزنید تا مخلوط کرم رنگ و کشدار بشه. آرد رو به آرامی و در چند مرحله اضافه کنین. خیلی هم نزنید تا پف کیک نخوابه. از قالب کمربندی استفاده کنین تا کیک راحت از قالب جدا بشه. بعد از پخت، کیک رو روی توری سیمی بذارین تا خنک بشه.

18. کیک خیس: طعم دلچسب

کیک خیس یه کیک خیلی خوشمزه و پرطرفداره. بعد از پخت کیک، با یه سیخ چوبی روی کیک سوراخ های زیادی ایجاد کنین. یه سس شیر و خامه و شکر درست کنین و روی کیک بریزین. سس باید کاملا به خورد کیک بره. بعد از خنک شدن، کیک رو برش بزنید و سرو کنین. میتونین از سس شکلاتی هم استفاده کنین. بهترین سس برای کیک خیس، سس سه شیره است.

19. کیک بدون فر: راه حل آسان

میتونین کیک رو بدون فر هم درست کنین. از قابلمه استفاده کنین. کف قابلمه رو چرب کنین و کاغذ روغنی بذارین. مواد کیک رو داخل قابلمه بریزین. روی حرارت ملایم بذارین تا بپزه. میتونین از پلوپز هم استفاده کنین. کیک داخل پلوپز هم خوب پف میکنه.

20. نگهداری کیک: راز تازگی

کیک رو در جای خنک و خشک نگهداری کنین. میتونین کیک رو داخل یخچال هم نگهداری کنین. ولی قبل از سرو، بذارین به دمای محیط برسه. کیک رو داخل ظرف دربسته نگهداری کنین تا خشک نشه. میتونین کیک رو فریز هم کنین. قبل از سرو، بذارین کیک به آرامی آب بشه. کیک های خامه ای رو حتما داخل یخچال نگهداری کنین.

21. تجربه های ناموفق: درس های شیرین


کیک پزی: خلاصه تجربیات نی نی سایتی ها (21 نکته کلیدی)

کیک پزی: خلاصه تجربیات نی نی سایتی ها (21 نکته کلیدی)

همه ما ممکنه در کیک پزی تجربه های ناموفق داشته باشیم. ناامید نشین و دوباره امتحان کنین. از اشتباهاتتون درس بگیرین. از دستورالعمل های معتبر استفاده کنین. به نکات مهم توجه کنین. با تمرین و تکرار، میتونین یه کیک پز حرفه ای بشین. مهم اینه که از کیک پزی لذت ببرین!



1. تخم مرغ ها را به دمای محیط برسانید!

تخم مرغ های سرد کیک را سفت می کنند. حتماً نیم ساعت قبل از شروع کار، تخم مرغ ها را از یخچال خارج کنید. دمای محیط تخم مرغ باعث می شود بهتر با سایر مواد ترکیب شود و بافت کیک نرم تر شود. اگر فراموش کردید، می‌توانید تخم مرغ ها را چند دقیقه در آب گرم (نه داغ) قرار دهید. برخی از نی نی سایتی ها معتقدند که جدا کردن سفیده و زرده و زدن جداگانه، حجم کیک را بیشتر می کند. به نظر می رسد تخم مرغ با کیفیت تاثیر زیادی بر روی پف کیک دارد. تخم مرغ های کهنه مناسب کیک پزی نیستند!اندازه تخم مرغ ها هم مهم است، بهتر است از تخم مرغ های متوسط استفاده کنید.

2. آرد را حتماً الک کنید!

الک کردن آرد باعث می شود ذرات آن از هم باز شوند و هوا بگیرد، در نتیجه کیک شما سبک تر و پفکی تر خواهد شد. بعضی ها حتی می گویند سه بار الک کردن آرد معجزه می کند!الک کردن، ناخالصی های احتمالی آرد را هم جدا می کند. بعضی از کاربران نی نی سایت پیشنهاد می کنند آرد و بکینگ پودر را با هم الک کنید. آرد قنادی مخصوص کیک پزی است و نتایج بهتری دارد. اگر آرد ندارید، می‌توانید از نشاسته ذرت یا نشاسته گندم استفاده کنید، اما طعم کیک متفاوت می شود. مقدار آرد خیلی مهم است، کم یا زیاد شدن آن می‌تواند روی بافت کیک تاثیر بگذارد.

3. روغن مایع مناسب انتخاب کنید!

بهره‌گیری از روغن مایع مرغوب و بی بو در طعم کیک تاثیر زیادی دارد. بعضی ها روغن آفتابگردان را پیشنهاد می کنند، برخی دیگر روغن کانولا. مقدار روغن هم مهم است، زیاد بودن آن کیک را چرب و کم بودن آن کیک را خشک می کند. روغن جامد به هیچ وجه توصیه نمی شود، مگر در موارد خاص و با دستور پخت مخصوص. به جای روغن می‌توانید از کره آب شده استفاده کنید، اما طعم کیک متفاوت می شود. بعضی ها معتقدند ترکیب روغن مایع و کره آب شده بهترین نتیجه را می دهد. اگر از کره استفاده می کنید، مطمئن شوید که کاملاً نرم شده باشد.

4. بکینگ پودر تازه استفاده کنید!

بکینگ پودر تاریخ گذشته اثر خود را از دست می دهد و کیک شما پف نخواهد کرد. برای تست تازگی بکینگ پودر، مقدار کمی از آن را در آب جوش بریزید، اگر جوشید یعنی سالم است. مقدار بکینگ پودر هم مهم است، زیاد بودن آن باعث تلخ شدن کیک می شود. بعضی ها به جای بکینگ پودر از جوش شیرین استفاده می کنند، اما باید دقت بیشتری داشته باشند. جوش شیرین را حتماً باید با یک ماده اسیدی مثل ماست یا آبلیمو مخلوط کنید. بکینگ پودر و جوش شیرین را با هم استفاده نکنید، مگر اینکه دستور پخت خاصی داشته باشید. برخی از نی نی سایتی ها به جای بکینگ پودر از کمی سرکه استفاده می کنند.

5. فر را از قبل گرم کنید!

فر را از 15 دقیقه قبل از قرار دادن کیک در آن، با دمای مناسب روشن کنید تا کاملاً گرم شود. دمای فر خیلی مهم است، اگر خیلی داغ باشد کیک می سوزد و اگر خیلی سرد باشد کیک پف نمی کند. از یک دماسنج فر برای اطمینان از دمای دقیق فر استفاده کنید. بعضی از فرها درجه حرارت واقعی را نشان نمی دهند. اگر فر شما فن دارد، آن را خاموش کنید، مگر اینکه دستور پخت خاصی داشته باشید. بهتر است کیک را در طبقه وسط فر قرار دهید. هنگام پخت کیک، در فر را باز نکنید، چون باعث می شود پف کیک بخوابد.

6. قالب مناسب انتخاب کنید!

جنس قالب در پخت کیک تاثیر دارد. قالب های فلزی گرما را بهتر منتقل می کنند. قالب های سیلیکونی نچسب هستند، اما گرما را به خوبی منتقل نمی کنند. قبل از ریختن مایه کیک در قالب، آن را با روغن چرب کنید و آرد بپاشید. می‌توانید از کاغذ روغنی هم برای پوشاندن قالب استفاده کنید. اندازه قالب باید متناسب با مقدار مایه کیک باشد. اگر قالب بزرگ باشد، کیک نازک می شود و اگر قالب کوچک باشد، کیک سر ریز می شود. برای پخت کیک های شیفون از قالب های بدون ایراد استفاده کنید.

7. مواد را به درستی مخلوط کنید!

مخلوط کردن مواد کیک باید به آرامی و یکنواخت انجام شود. زیاد هم زدن مایه کیک باعث سفت شدن آن می شود. مواد خشک و تر را به تدریج به هم اضافه کنید. از همزن برقی با سرعت کم استفاده کنید. مطمئن شوید که هیچ گلوله آردی در مایه کیک باقی نمانده باشد. بعضی ها معتقدند اضافه کردن کمی ماست یا شیر به مایه کیک، آن را نرم تر می کند.

8. شکر را به اندازه استفاده کنید!

مقدار شکر در طعم، بافت و رنگ کیک تاثیر دارد. شکر زیاد کیک را شیرین و سنگین می کند. شکر کم کیک را بی مزه و خشک می کند. بهتر است از شکر دانه ریز استفاده کنید تا راحت تر حل شود. می‌توانید از پودر قند هم به جای شکر استفاده کنید، اما بافت کیک کمی متفاوت می شود. بعضی ها به جای شکر از عسل یا شیره انگور استفاده می کنند، اما طعم کیک کاملاً تغییر می کند. برای افراد دیابتی می‌توانید از شیرین کننده های مصنوعی استفاده کنید.

9. وانیل را فراموش نکنید!

وانیل عطر و طعم دلپذیری به کیک می دهد. از وانیل خالص استفاده کنید، نه وانیل اسانس. مقدار وانیل باید کم باشد، زیاد بودن آن باعث تلخ شدن کیک می شود. به جای وانیل می‌توانید از هل، دارچین یا پوست لیمو رنده شده استفاده کنید. بعضی ها به کیک خود کمی زعفران هم اضافه می کنند. برای کیک های شکلاتی می‌توانید از پودر کاکائو استفاده کنید. اضافه کردن کمی قهوه فوری به کیک، طعم آن را قوی تر می کند.

10. زمان پخت را رعایت کنید!

زمان پخت کیک به اندازه قالب و دمای فر بستگی دارد. برای تست پخت کیک، یک خلال دندان را در مرکز کیک فرو کنید، اگر تمیز بیرون آمد، کیک پخته است. اگر خلال دندان خیس بیرون آمد، کیک هنوز نپخته است و باید کمی بیشتر در فر بماند. اگر روی کیک خیلی زود قهوه ای شد، روی آن را با فویل بپوشانید. بعد از پخت، کیک را چند دقیقه در فر خاموش بگذارید تا خنک شود. سپس کیک را از قالب خارج کنید و روی توری قرار دهید تا کاملاً خنک شود. کیک را قبل از خنک شدن کامل برش نزنید، چون خرد می شود.

11. پودر کاکائو مرغوب استفاده کنید!

پودر کاکائو باعث خوش رنگ و خوش طعم شدن کیک می شود. از پودر کاکائو هلندی استفاده کنید که رنگ و عطر بهتری دارد. پودر کاکائو را حتماً الک کنید تا گلوله گلوله نشود. می‌توانید پودر کاکائو را با کمی آب جوش مخلوط کنید تا یکدست شود. مقدار پودر کاکائو را متناسب با ذائقه خود تنظیم کنید. اضافه کردن شکلات تخته ای رنده شده به کیک، طعم آن را غنی تر می کند. می‌توانید از شکلات چیپسی هم در کیک استفاده کنید.

12. ماست یا شیر را گرم کنید!

اگر در دستور پخت کیک از ماست یا شیر استفاده شده است، بهتر است آنها را کمی گرم کنید. ماست یا شیر گرم باعث می شود مواد بهتر با هم ترکیب شوند. از ماست یا شیر خیلی داغ استفاده نکنید، چون باعث پختن تخم مرغ ها می شود. می‌توانید ماست یا شیر را چند ثانیه در مایکروویو گرم کنید. به جای ماست یا شیر می‌توانید از خامه هم استفاده کنید. بهره‌گیری از باترمیلک در کیک، بافت آن را نرم تر می کند. اگر باترمیلک ندارید، می‌توانید به شیر کمی آبلیمو یا سرکه اضافه کنید.

13. مواد را وزن کنید!

برای داشتن یک کیک بی نقص، بهتر است مواد را با ترازو وزن کنید. اندازه گیری با پیمانه دقیق نیست و ممکن است باعث خراب شدن کیک شود. می‌توانید از دستور پخت های آنلاین که مواد را به گرم ذکر کرده اند استفاده کنید. یک ترازوی آشپزخانه دیجیتال تهیه کنید تا کارتان راحت تر شود. وزن کردن مواد، مخصوصا برای کیک های حساس مثل کیک شیفون، اهمیت بیشتری دارد. برای کیک های تولد و مناسبتی که دقت زیادی لازم است، حتماً از ترازو استفاده کنید. با وزن کردن مواد، می‌توانید مطمئن شوید که همه بار کیک یکسان است.

14. از آب میوه طبیعی استفاده کنید!

به جای اسانس میوه، از آب میوه طبیعی برای طعم دادن به کیک استفاده کنید. آب پرتقال، آب لیمو، آب انار و آب سیب گزینه های خوبی هستند. می‌توانید از پوره میوه هم در کیک استفاده کنید. اضافه کردن میوه های خرد شده به کیک، طعم و بافت آن را متنوع تر می کند. برای کیک هویج، حتماً از هویج رنده شده استفاده کنید. کشمش و گردو هم میتوانند به کیک اضافه شوند. مراقب باشید که مقدار آب میوه زیاد نباشد، چون ممکن است کیک خمیر شود.

15. قالب را درست بچینید!

اگر از چند قالب برای پخت کیک استفاده می کنید، آنها را با فاصله در فر بچینید. قالب ها نباید به هم بچسبند، چون باعث می شود حرارت به طور یکنواخت به همه قسمت های کیک نرسد. بهتر است قالب ها را در وسط فر قرار دهید. اگر فر شما کوچک است، می‌توانید کیک ها را در دو مرحله بپزید. مطمئن شوید که قالب ها صاف هستند و کج نشده اند. اگر قالب ها کج باشند، کیک هم کج می شود. قبل از قرار دادن قالب ها در فر، آنها را چک کنید.

16. کره را به درستی ذوب کنید!

اگر در دستور پخت کیک از کره ذوب شده استفاده شده است، مراقب باشید که کره نسوزد. بهترین راه برای ذوب کردن کره، بهره‌گیری از حرارت ملایم است. می‌توانید کره را در یک کاسه روی حرارت بخار آب ذوب کنید. همچنین می‌توانید کره را چند ثانیه در مایکروویو ذوب کنید. کره ذوب شده نباید خیلی داغ باشد، چون باعث پختن تخم مرغ ها می شود. بعد از ذوب شدن کره، آن را کمی خنک کنید. می‌توانید از روغن مایع به جای کره ذوب شده استفاده کنید.

17. دمای مواد را کنترل کنید!

بهترین دما برای مواد کیک، دمای محیط است. مواد خیلی سرد یا خیلی گرم میتوانند باعث خراب شدن کیک شوند. تخم مرغ ها، کره، ماست و شیر را نیم ساعت قبل از شروع کار از یخچال خارج کنید. اگر هوا خیلی گرم است، می‌توانید مواد را کمی خنک کنید. برای کیک های حساس، دمای مواد اهمیت بیشتری دارد. می‌توانید از یک دماسنج برای اندازه گیری دمای مواد استفاده کنید. مخصوصا در فصل زمستان، دقت بیشتری به دمای مواد داشته باشید.

18. از قالب تفلون استفاده کنید!

قالب های تفلون نچسب هستند و برای پخت کیک بسیار مناسب هستند. قبل از بهره‌گیری از قالب تفلون، آن را کمی چرب کنید. از قاشق فلزی برای خارج کردن کیک از قالب تفلون استفاده نکنید، چون باعث خراشیده شدن قالب می شود. بهتر است از قاشق چوبی یا پلاستیکی استفاده کنید. قالب های تفلون را با سیم ظرفشویی نشویید. بهتر است قالب های تفلون را با دست بشویید. قالب های تفلون با کیفیت، عمر طولانی تری دارند.

19. مواد را به ترتیب اضافه کنید!

اضافه کردن مواد به ترتیب صحیح، در بافت کیک تاثیر دارد. ابتدا تخم مرغ ها و شکر را با هم بزنید تا کرم رنگ شوند. سپس روغن یا کره ذوب شده را اضافه کنید و هم بزنید. از هم زدن زیاد مایه کیک خودداری کنید. اگر در دستور پخت از مایعاتی مثل شیر یا ماست استفاده شده است، آنها را در انتهای کار اضافه کنید. رعایت ترتیب اضافه کردن مواد، باعث می شود کیک یکدست و پفکی شود.

20. به بافت مایه کیک توجه کنید!

بافت مایه کیک باید یکدست و روان باشد. مایه کیک نباید خیلی سفت یا خیلی شل باشد. اگر مایه کیک خیلی سفت است، می‌توانید کمی شیر یا آب اضافه کنید. اگر مایه کیک خیلی شل است، می‌توانید کمی آرد اضافه کنید. بافت مایه کیک باید به گونه ای باشد که به راحتی از قاشق بریزد. اگر مایه کیک گلوله گلوله است، آن را با همزن بزنید تا یکدست شود. بافت مایه کیک، نشان دهنده کیفیت کیک نهایی است.

21. در فر را محکم ببندید!

هنگام پخت کیک، مطمئن شوید که در فر کاملاً بسته است. اگر در فر باز باشد، حرارت به طور یکنواخت به کیک نمی رسد. در فر را با احتیاط ببندید، چون ممکن است باعث تکان خوردن کیک شود. اگر در فر شما خوب بسته نمی شود، می‌توانید از یک حوله خیس برای بستن درزها استفاده کنید. درزهای در فر را بررسی کنید و در صورت لزوم آنها را تعویض کنید. یک در فر سالم، به پخت بهتر کیک کمک می کند. بسته بودن در فر، از هدر رفتن انرژی هم جلوگیری می کند.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا